Egészség

7 testrész, ahova inkább ne tetováltass!

Ha eldöntötted, hogy tetováltatni szeretnél és a mintát is kitaláltad, már csak azt kell kiválasztani, hogy hova kerüljön fel. A most következő 7 testrészben viszont inkább ne gondolkozz. Elmondjuk, miért.

Könyök

A könyök bőre nagyon vastag, emellett ráncosodik, dudodrodik, így egyrészt nagyon nehéz úgy kialakítani a mintát, hogy az ne torzuljon el. A festék nehezen marad a helyén, ráadásul mivel a terület hajlamos kiszáradni, ezért a tetoválás hamar el is halványodhat.

Hónalj

Az egyik legintenzívebb fájdalommal a hónalj tetováltatása jár, sokak számára ez akár elviselhetetlen is lehet. A kínok árán felkerülő minta ugyanakkor ritkán látszik, és arra is megvan az esély, hogy nem mutat valami gusztusosan.

Térdhajlat

A térdhajlatban rengeteg idegvégződés található, így extrém fájdalmakkal jár a terület tetováltatása. 

Nem minden testrészre érdemes tetováltatni

Nem minden testrészre érdemes tetováltatni (Illusztráció: Getty Images)

Kezek

Bár a kezekre, ujjakra készült tetoválások kimondottan népszerűek, valójában ide sem igazán ajánlott varratni. A kézfej ugyanis intenzív igénybevételnek van kivéve, többek között gyakran éri napfény, emiatt a tetkó sokkal gyorsabban elhalványul, mint más testrészeken. Az ujjakon gyakran már addigra számottevően halványabb lesz, mire meggyógyul.

Bordák

A bordák területén lévő tetoválás valóban látványos lehet, ám a hónalj után ez a második legfájdalmasabb terület tetováltatáskor. A gyógyulás hosszú időt vesz igénybe. Nők esetében ráadásul fokozott igénybevételnek van kitéve ez a terület, hiszen a melltartó állandóan dörzsöli.

Arc

Az arcra tervezett tetoválást nem hogy kétszer, de inkább hússzor meg kell gondolni, és nem csak a minta megválasztásának szempontjából. A bőr itt rendkívül érzékeny, rengeteg az idegvégződés és még a tapasztalt tetoválóművészek is legfeljebb 2-3 évre garantálják az arctetkók “szavatosságát”. A kezek mellett az arc is fokozottan ki van téve a környezeti hatásoknak. Ha pedig itt viselsz tetoválást, télen-nyáron intenzív fényvédelemre lesz szükséged. Ha pedig megszabadulnál a tetkótól, az végképp nagyon nem lesz egyszerű.

Lábfej felső része

A boka elülső, illetve a lábfej felső része is csak brutális fájdalmak árán tetováltatható. Nem igazán éri meg azonban a szenvedés, ugyanis a területet folyamatosan dörzsölik a zoknik, illetve a lábbelik, így a minta hamar kopni fog.

via

Még több tetoválás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top