Egészség

A koronavírus miatt szakadt félbe a rákbeteg Zalán kezelése

A hétéves, ritka szemdaganattal küzdő kisfiú a járvány miatt fontos vizsgálatokról marad le.
3771 főre nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 8 idős krónikus magyar beteg

A kis Pintér Zalán mindössze 2 hónapos volt, mikor az orvosok retinoblastomával diagnosztizálták. A kisfiú azóta számtalan műtéten esett át: 6 és fél év alatt 57-szer operálták, rengeteg kemoterápiás kezelést kapott, ám a daganatok ennek ellenére is újra és újra előjöttek. A legutóbb tavaly novemberben Svájcban diagnosztizálták: 50 darab daganatot találtak a szemében.

Zalán édesanyja, Pintér Enikő a Blikknek elmondta, az elmúlt időszak nagyon nehéz volt a család életében. „Kettészakadt a család, én Svájcban voltam Zalánnal és a több nyelven is jól beszélő Andris fiammal” – mesélte, majd hozzátette, kisfia januárban kapta az utolsó kezelését.

„Havi egy kontrollra lenne szükség, de a koronavírus-járvány miatt március óta nem tudjuk megnézetni a szemét Lausanne-ban” – panaszolta az édesanya majd hozzátette, úgy tudják, Svájc június közepétől tervezi a korlátozás enyhítését. Pintér Enikő őszintén elmondta, csak a svájci terápiában bíznak, a kinti kezelésektől ugyanis Zalán lelkileg is sokkal jobban van.

Tudj meg még többet a retinoblastomáról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top