Egészség
Szponzorált tartalom

„Két pillanat után ábrándultam ki a kedvenc tusfürdőmből és két pillanat alatt szerettem bele az Organic Shop natúrkozmetikumaiba”

Az elmúlt hónapok egyik legjobb döntése volt, hogy vállaltam, hogy tesztelem az Organic Shop natúrkozmetikumait.

Kezdjük egy vallomással: a megszokások embere vagyok. Szeretek reggelente mindig ugyanabban az időpontban ébredni, függetlenül attól, hogy hétköznap, vagy hétvége van. Évek óta ugyanazt a narancslémárkát iszom, ugyanazt a teljes kiőrlésű kenyeret eszem reggelire, és mindig, de tényleg mindig azzal kezdem a napomat, hogy felnyitom a laptopomat és végigfutom a legfontosabb híreket. Minden más csak ezután jöhet.

Ezek után talán az sem meglepő, hogy a személyes higiéniámat illetően is ragaszkodtam a „jól bevált” dolgokhoz: volt kedvenc szappan-, tusfürdő-, sampon- és parfümmárkám, amiket csak nagyon ritkán, legfeljebb kényszerből voltam hajlandó lecserélni – mondjuk akkor, ha valamelyik megszűnt. Furcsa, de ezek a megszokások, ezek a reggeli, délutáni, esti rituálék, a jól ismert ízek és illatok valahogy mindig megnyugtattak, és biztonságot adtak ebben az állandóan változó világban.

Aztán, nagyjából három hónappal ezelőtt, ebbe az egyébként teljesen jól működő rendszerbe robbant be a koronavírus-járvány, és alakította át egy csapásra az életemet: a rutinjaim és a megszokásaim egy szempillantás alatt tűntek el, vagy alakultak át, míg végül konkrétan minden megváltozott körülöttem. Talán pontosan ezért mondtam igent az Organic Shop új natúrkozmetikumainak a tesztelésére is: a sok-sok változásba belefért még egy kis újdonság, és be kell valljam, az egyik legjobb döntésem volt. Elmondom miért.

„Két pillanat után ábrándultam ki a kedvenc tusfürdőmből és két pillanat alatt szeretem bele az Organic Shop natúrkozmetikumaiba"

Hidratáló tusfürdő alapos tisztító hatással

Elismerem, egészen mostanáig a tusfürdőkkel kapcsolatban nem voltak igazán komoly elvárásaim: legyen jó az illata, és ha egy mód van rá, ne szárítsa ki a bőröm. Ennyi. Aztán jött az Organic Shop hidratáló tusfürdője esszenciális levendula olajjal és tejsavval, ami amellett, hogy tényleg tökéletesen hidratálta a bőrömet, ráadásul még extra puhává is változtatta. Élmény volt hozzáérni. És, ha mindez nem lett volna még elég, a tusfürdő annak ellenére, hogy natúr és nem tartalmaz SLS/SLES-t, tök jól habzott (mondjon bárki bármit, nekem ez fontos szempont és kész), a levendulaillat pedig képes volt arra a csodára, hogy reggel felfrissítsen, este pedig megnyugtasson. (Csoda-e, hogy ma már ez a kedvenc tusfürdőm?)

Volumennövelő sampon alapos tisztító hatással

A sampon az esetemben mindig kemény dió: egyrészt mert szuperérzékeny a fejbőröm, másrészt mert hosszú, egyenesszálú, szőkésbarna hajam van, ami három perc után hajlamos úgy lelapulni, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör vízzel. Nagyon nem mindegy tehát, mit dörzsölök bele a hajamba, de szerencsére az Organic Shop-os sampon, ami teljes védelmet, ápolást és gyönyörű hajat ígért, megugrotta ezt az elég magasan lévő lécet. A hajam tényleg fényesebb lett, de ami fontosabb, hogy puhább és sokkal könnyebben kezelhető, amit egyértelműen az organikus zsálya- és organikus kamilla kivonatnak tudok be. Ez utóbbi egyébként még a kamillamániás anyukám tetszését is elnyerte, olyannyira, hogy most már ő is ezt a natúrkozmetikumot használja.

Tisztító folyékony szappan alapos tisztító hatással

Borsmenta! Borsmenta! Borsmenta! Ha van olyan illat, amiért teljesen őszintén és szívből rajongok, akkor az ez. Épp ezért volt telitalálat az Organic Shop tisztító folyékony szappanja, ami az esszenciális Eukaliptusz-olaj mellett (ami nyugtat, tisztít és segít a baktériumok ellen), organikus borsmenta kivonattal készült. Nálunk ma már ezzel a natúrkozmetikummal indul a nap és ezzel is ér véget, és ellentétben a korábbi „kedvenccel” az Organic Shop-os szappan nagy előnye, hogy nem kell kilószám kenni magunkra a kézkrémet utána. Egyáltalán nem szárítja ki a bőrt, ami egy olyan időszakban, mint ez a mostani – mikor a kézmosásból sosem lehet elég – egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

És a nagy finálé: öblítésmentes tisztító kézgél

Az Organic Shop kézfertőtlenítő gélje mióta tesztelem, gyakorlatilag mindenhova jön velem: ha sétáltatom a kutyát, ha boltba megyek, ha átugrom a szüleimhez, vagy, ha felszállok a buszra/villamosra/metróra, hogy találkozzak a barátaimmal. Konkrétan meglenni sem tudok nélküle, és nem csak azért, mert most a járvány miatt amúgy is mindenki kézfertőtlenítővel rohangál. Ez az organikus teafaolajból, szalicilsavból és 60% alkoholból készült gél a szívembe azzal lopta be magát, hogy ellentétben a hasonszőrű fertőtlenítőkkel, szuper az illata, és nem marad utána az a furcsa érzés; tudjátok, mintha eltűnt volna egy réteg bőr a kezetekről. Egyébként meg pontosan ugyanúgy működik, mint minden kézfertőtlenítő –  dörzsölöd, dörzsölöd, elpárolog – csak ebből kisebb mennyiség is bőven elég.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top