Egészség

Az egész násznépet tesztelték koronavírusra egy győri lagzi előtt

Esküvő és 200 fő alatti lagzi ugye már tartható az országban, egyre többen mondják ki az igent.

A Blikk pedig meg is írta, hogy egy győri pár, név szerint Zsuzsanna és Attila végre meg is tarthatták azt a 110 fős lakodalmat, amit a koronavírus-járvány miatt korábban el kellett halasztani. A muri annyiban volt rendhagyó, hogy előtte az egész násznépet koronavírusra tesztelték. “Március közepén derült ki, hogy le kell mondanunk a nagy napról – mondta a lapnak Zsuzsanna. – A polgári esküvőt gyorsan megtartottuk, mert akkor még épp bejöhetett tizenöt fő. Csak mi ketten Attilával – akiket leteszteltek – nem viseltünk maszkot, így a csóknak nem volt akadálya. Aztán nemrég jött a hír a lazításról, és június 6-án 70-80 vendéggel megtartottuk a lakodalmat. Körülbelül 20-30 főt továbbra is visszatartott az óvatosság. A székek között másfél méter távolságot húztak, de táncolni szabad volt, s nyugodt lehetett a násznép, mert minden vendég és pincér átesett előbb a gyorsteszten, az eredmények negatívak lettek.” 

Zsuzsa férje, Attila szerint ezt az esküvőt senki nem fogja elfelejteni. Azt mondja, a hangulat “fergeteges” volt, és végre mindenki kicsit kiengedhette a fáradt gőzt a pánik lecsendesedése után. A páros elmondta, hogy külföldre idén még nem mernek utazni, az eredetileg tervezett lisszaboni nászút füstbe ment.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A Blikknek nyilatkozott a lagzinak helyszínt adó Zöldfa étterem tulajdonosa, aki elmondta, hogy csupán egy-két esküvőt jegyeztek elő júliusra és augusztusra.

Vidám dolog az esküvő, ugye? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top