Egészség

Fiatalító hatóanyagok a fényvédőkben (x)

A fényvédők világában való eligazodás nehézkes. Ma már általánosan elfogadott, hogy kerüljük a kémiai fényvédőket és hogy az is nagyon fontos, hogy a fényvédő mellett mit tartalmaz egy igazán jó készítmény. Ha tudatosan választunk modern jótékony hatóanyagokat, akkor könnyen lehet szép és egészséges bronz barna bőrünk.

Fiatalító hatóanyagok a fényvédőkben (x)
Az általános jó fényvédők nem ártanak és biztosítják a bőr fényvédelmét, de az igazán jó fényvédelemben nélkülözhetetlenek azok a sejtszintű, hightech hatóanyagok, melyekkel a sejtek anyagcseréjét, megújulását segítjük. Kivédjük a nap szárító és roncsoló hatását és elérhetjük, hogy egyenletesen, ragyogó barna legyen a bőrünk, megmarad a bőrünk szépsége és rugalmassága, mert a fiatalító hightech fényvédő a bőr a hidro-lipid rétegét is ápolja, erősíti a bőr védekező képességét és sejtszinten regenerálja a bőr szerkezetét.

Melyek ezek a hatóanyagok, amivel ezt elérhetjük?

Természetes fényvédelmet biztosító hatóanyagok

Az egyensúlyra törekedve erősítik a bőr természetes védekezését és gátolják a környezet károsító hatásait. A természetes védelmet támogató növényi hatóanyagok, melyek segítik a fotoprotektív barna melanin egyenletes termelődését és visszaszorítják a káros fotoagresszív vörös színű melanin termelődését. A paradicsom likopinja erőteljes bőrvédő és antioxidáns, mely egyfajta karotinféle és a sejtek “belső” napvédelmét szolgálja. Az anatto és répa kivonata felkészíti a bőrt a napsugarak hatására, megvédik a bőrt a korai elöregedéstől, elősegítik a melanin képződést és hozzájárulnak, hogy a bőr hosszabb ideig megőrizze barnaságát. A vörösalga kivonat, a vörösszölő resveratolja, a jerikói rózsa glycoinja UV sugár elleni fényvédők és emellett intenzív DNS szintű bőrvédők.

Fiatalító hatóanyagok a fényvédőkben (x)

Sejtszintű védelmet biztosító hatóanyagok, antioxidánsok, DNS védők

A mimóza kivonat hatóanyagai mélységében regenerálják a bőrszöveteket és serkentik a kollagén és elasztin termelődést, ami nagyon fontos tényező a bőrszövetek helyreállításában. Emellett a trópusi és sivatagi területeken élő népek a különböző esszenciális olajokat sikeresen alkalmazzák a káros sugárzás ellen. Segítségükkel mi is természetes úton fokozhatjuk a fényvédő kozmetikumok aktivitását, mert az UV sugarak DNS-károsító hatását kivédik. Ilyen a makadámdió olaj SPF6, jojoba olaj SPF4, kendermagolaj SPF6, sheavaj SPF6, homoktövismag olaj SPF10. Ezekkel az olajokkal készült termékek megnövelt napvédő hatását a faktorszám utáni „+” jelzi. Az olajokon kívül az antioxidáns növényi hatóanyagok is segítik a sejtek védelmét, az UV sugarak hatására bőrünkben keletkező szabad gyökök semlegesítésével. Ilyen az E-vitamin, a Totarol, a C-vitamin, a Ferulasav és a Fehér tea kivonata.

Fiatalító hatóanyagok a fényvédőkben (x)

Modern mechanikai fényvédők

A mechanikai napvédők természetes és biztonságos alternatívát kínálnak. Hatóanyagaik rendkívül finomra porított ásványok (cink-oxid és/vagy titán-dioxid), amelyek a bőr felszínén védőréteget alkotnak és az UV sugarakat visszaverik, illetve szétszórják. A modern fényvédőkben a mikronizált nanopartikulákat egy speciális természetes védőréteggel vonják be (diszpergálják), így transzparensek maradnak, de már nem szívódnak fel a bőrön keresztül.

Webshop

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top