nlc.hu
Egészség

Szeptemberben jöhet a vírus második hulláma

Merkely Béla: az iskolakezdéssel jöhet a koronavírus második hulláma

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ez még nem a koronavírus második hulláma, az szeptemberben érkezhet.
Dr. Merkely Béla elárulta, mikor jön a koronavírus második hulláma

Egyelőre inkább belföldön érdemes nyaralni, mert jelenleg nem tudjunk pontosan, hol mekkora lehet a koronavírus-fertőzöttség mértéke – mondta Merkely Béla az ATV Híradójában. A Semmelweis Egyetem rektora szerint egy külföldről hazatérő magyar jóval több embert megfertőzhet, mint egy nálunk nyaraló külföldi, akinek itt nincsenek kapcsolatai, így jóval kevesebb emberrel érintkezik.

A szakember azt mondta, hiába sorolták be az országokat zöld, sárga és piros kategóriákba, ez bármikor megváltozhat. Például Horvátország esetében, amely egyelőre zöld jelzést kapott. Valószínűleg egyébként azért, mert a legtöbb magyar Szerbia és Ukrajna felől fertőződött meg.

Merkely Béla szerint ez még nem a második hullám, a környező országokban azért nőhetett meg ilyen mértékben a fertőzöttek száma, mert már akkor lazítottak a korlátozásokon, amikor a betegszám nem volt kellően alacsony.

A rektor arra számít, a legnagyobb valószínűséggel ősszel jöhet a koronavírus második hulláma, szeptemberben kezdődik az iskola, a környezet megváltozik, ami kedvez a vírusnak.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Olvass még Merkely Béla tanácsairól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top