nlc.hu
Egészség

Kivonták a forgalomból a Megyrina gyógyszert

Kivont egy gyógyszert a forgalomból az OGYÉI

Először felfüggesztették a Megyrina nevű gyógyszer forgalmazását, majd miután megállapították a minőségi problémát, kivonták a forgalomból.
Gyógyszer

Minőségi hiba miatt kivonta a forgalomból a Megyrina nevű gyógyszert az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A Vipharm S.A. által forgalmazott Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzióval kapcsolatban a lengyel társhatóságtól kapott riasztást az OGYÉI. A laboratóriumi vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak, és a bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek. Azt nem részletezték, pontosan mit takar a minőségi hiba.

A hatóság a jelzés után júniusban felfüggesztette a gyógyszer forgalmazását. A forgalomból történő kivonásról azután döntöttek, hogy kiderült, a probléma a hazai tételeket is érinti.

A Megyrina nevű gyógyszert bizonyos nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmazzák, egyes betegségeknél kóros súlycsökkenés és étvágytalanság kezelésére is alkalmazható.

Még több kivont gyógyszer:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top