nlc.hu
Egészség

Fájdalommentes szülés

Ilyen is van: nem érzett fájdalmat vajúdás és szülés közben egy brit anya

Százból egy nő szülése zajlik fájdalommentesen egy különleges génnek köszönhetően.
Szülés - Fotó: Pixabay

A 24 éves brit Emily Madeley azt állítja, hogy semmi fájdalmat nem érzett fia, Alfie születése közben. Éppen ezért különösebben arról sem volt fogalma, hogy már mindenórás terhes, hiszen méh összehúzódásai, jósló fájásai és más szülési fájdalmai sem voltak. Amikor a kiírás napjához közeledve vizsgálatra ment a kórházba, a nővérek elképedve tapasztalták, hogy az anyuka már legalább 8 centire ki van tágulva.

Az orvosok szintén sokkot kaptak, és azonnal meg is indították a szülés folyamatát, amelyről a Greater Manchester-ben élő Emily utólag úgy számolt be, hogy az égvilágon semmi fájdalmat nem érzett közben. Chips-et evett vajúdás közben és teljesen relaxált állapotban nézte a tévét.

Emily családja most attól fél, hogy az anyuka a jövőben ezek után nem lesz tisztában azzal, ha valami baj éri, például megégeti magát vagy csontját töri. Most a család azt szeretné, ha az orvosok felállítanák a diagnózist a különös fájdalommentes szüléssel kapcsolatban.

Ugyanakkor nem Emily az első és egyetlen anya, akinek nem voltak fájdalmai vajúdás és szülés közben. Egy új Cambridge egyetemi tanulmány szerint 100-ból egy nő olyan génnel rendelkezik, amelyik elő tudja idézni a természetes epidurális érzéstelenítést: az a gén segít proteint termelni, amely kontrollálja az idegsejtek közti feszültség áramlását.

(via)

Még több különleges szülés az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top