Egészség

Belebukott a koronavírus-járványba egy ausztrál miniszter

Jenny Mikakosnak azért kell mennie, mert részben miatt játszhatták ki a hazatérő ausztrálok a karantént.

Távozik az ausztrál Victoria szövetségi állam egészségügyi minisztere. Jenny Mikakos azután nyújtotta be lemondását, hogy egy jelentés megállapította: részben a miniszter felelős azokért a hiányosságokért, amelyek miatt a külföldről hazatérő ausztrál állampolgárok ki tudták játszani az előírt kötelező karantént.

Jenny Mikakos ausztrál miniszter belebukott a járvány kezelésébe (Fotó: FB)

Jenny Mikakos ausztrál miniszter belebukott a járvány kezelésébe (Fotó: FB)

A koronavírus miatt elrendelt karantén csoportos megsértése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a járvány másodszor is erőre kapott Victoria államban. Emiatt az állam székhelyén, Melbourne-ben és környékén augusztus 2-án szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be, többek között szünetel az oktatás, és még a tíz fő alatti csoportosulás is tilos.
    
A délkeleti országrészben található szövetségi államban hetek óta vizsgálták, ki döntött arról, hogy a külföldről hazatérők számára karanténnak kialakított tengerparti szállodák felügyeletét a rendőrség helyett alulfizetett biztonsági őröket alkalmazó magáncégek lássák el. A vizsgálat végül nem találta meg kétséget kizáróan a felelős személyt.
    
A nagyjából 25 millió lakosú Ausztráliában eddig 870, a Covid-19 betegséggel összefüggő halálesetet regisztráltak, ebből 782-t Victoriában.

Ausztrália különleges hely:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top