Egészség

A hónaljápolásról röviden

Ugye Te sem hanyagolod el a fülmosást, a körömpucolást vagy arcod rendszeres tisztítását? De mi a helyzet a hónaljunkkal? Miért ne érdemelné meg tested ezen pontja is ezt a napi 1 perc törődést?

Ha azt hiszed, csak a szagok és a foltok miatt érdekes ez a terület, tévedsz. Ha a testedet csupa jóféle dolgokkal táplálod, ápolod, ragyogóbb lesz. Az összetevők gondos megválasztása, és a kemikáliával teli ápolószerek kerülése kevesebb terhet ró bőrünkre és kiválasztó szervrendszerünkre. Ezért sem érdemes blokkolni az izzadást. Tanuld meg, hogyan ápold a hónaljadat megfelelően!

Miért izzadunk?

Az izzadás a szervezet hőháztartásáért felelős, ugyanis az ember nagy melegben párologtatással hűti magát. Az izzadságot a testedben alapvetően kétféle mirigy termeli, amelyek közül az egyik a szagtalan, vízszerű izzadságot bocsájtja ki, a másik ezzel szemben egy hormonokkal teli váladékot ad ki magából, amely már nagyon is rendelkezik szaggal. A szag és túlzott nedvesség persze kellemetlen. Egy kicsi „illat” még teljesen természetes, ám az erőteljes, szúrós szag problémára is utalhat, ami miatt jobb felkeresni az orvosodat. Amikor valaki szinte betegesen izzad, annak genetikai vagy életmódbeli oka lehet. Inkább ki kellene vizsgálni, mint a szervezetünk folyamatait blokkolni. Dr. Hajdú Imre is leírta, hogy „az izzadás természetes folyamat, amit nem szabad kíméletlen eszközökkel megakadályozni” (Kozmetikai kézikönyv 3.kiadás, 1994,183.oldal) Szóval ezt kell megoldani, amikor natúr dezodort készítesz vagy vásárolsz.

Egy ápolt hónalj (fotó: Pixabay)

Egy ápolt hónalj (Fotó: Pixabay)

Alumínium-klorohidrát – halálos veszély?

Az alumínium fontos fémünk, de nem minden formában jó nekünk. Az alumínium-klorohidrát egy vízben igen jól oldódó anyag, olcsó és működik, mint egy varázspálca. Az izzadásmentesség garantált. Akár 48 órára is képes a pórusokat úgy összehúzni és blokkolni, hogy az izzadás nem jön létre. A hagyományos dezodorok és izzadásgátlók tartalmazzák,   amely nagyobb mennyiségben ugyan hatékonyabb, ám annál inkább hajlamos irritálni is a bőrt. Kérdés, hogy mindenkinek szüksége van -e erre, és mi mindent tesznek még az adott kozmetikumba a gyártók? Alapvetően nem született egyértelmű vizsgálat az izzadságátlók eme gyakori összetevőjére, de ha van kevésbé irritáló és szelídebb, mégis működő módszer, inkább azt válasszuk! A natúr dezodorok alumínium helyett a következő hatóanyagokat alkalmazzák: szódabikarbóna, alkohol, cink, timsó.

Ha tovább olvasnál a hónaljápolásról, keresd fel a zoldtudatos.cafeblog.hu-t!

Minden, amit a hónaljról tudni akartál, de nem volt kitől megkérdezned:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top