Egészség

8 beteg meghalt, tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

Tegnapról mára 894 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.
Október elejére várják a koronavírus miatti halálozások megugrását.

26 461 főre emelkedett hazánkban a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma azután, hogy tegnapról mára 894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzéstszámol be a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portál friss adatai szerint elhunyt 8 beteg: ezzel a vírus okozta megbetegedés áldozatainak a száma 765 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 19 806 fő; 37 százalékuk, valamint az elhunytak 53 százaléka és a gyógyultak 38 százaléka budapesti.

Kórházban a friss adatok szerint 773 beteget ápolnak, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen – írja a portál, ami emlékeztetett arra is, hogy Magyarországon jelenleg a koronavírus-járvány második hulláma zajlik.

„Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket be kell zárni” – írják. 

Tudj meg még többet a második hullámról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top