Egészség

Segítőkutya lett a különleges orrú dalmatából

Bátran kijelenthetjük, hogy nincs még egy olyan kutya, mint Rorschach.
Ausztráliában ő lesz az első hivatásos autista-segítő

Mikor először találkoztak a dalmatakölyökkel, a tízéves Ethan szülei, Rick és Joanne Dower azonnal beleszerettek. „Régóta szerettünk volna egy családi kutyát, így mikor megláttuk Rorschach cuki, szívecske alakú orrát, azonnal döntöttünk is arról, hogy magunkhoz vesszük” – idézi a szülőket a Metro című brit bulvárlap.

Joanne elárulta, a kutyust eredetileg a férjének szánta, aki hivatásos katonaként rengeteg időt tölt távol a családjától. Rorschach azonban saját gazdit választott magának a házaspár tízéves autista kisfia, Ethan személyében. „Mostanra gyakorlatilag elválaszthatatlanok; Rorschach mindenben segít Ethannek, aki a kutyus társaságában sokkal nyitottabb. Alapvetően nem beszél, de ha Rorschach is a társaságában van, még ezen is változtat.”

A kiskutya tehát, aki először csak a szív alakú foltjával vette le gazdáit a lábukról, most képzésre jár, hogy ő lehessen az első hivatásos autista-segítőkutya Ausztráliában. Bár a kutya képzése decemberig akadálytalanul haladt, olyannyira, hogy kiképzői gyakorolhattak vele bevásárlóközpontban, sőt börtönben is, a koronavírus-járvány miatt az év elejétől megrekedt Rorschach képzése.

Gazdái abban bíznak, hogy ahogy a járvány szorítása enged, a képzés úgy talál majd vissza a megszokott mederbe és Rorschachból hamarosan hivatalosan is segítőkutya lehet majd.

Olvass még több segítőkutyáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top