nlc.hu
Egészség

Kórháztúrára kényszerült egy koronavírus-fertőzött család

Kaotikus kórháztúrára kényszerült egy koronavírus-fertőzött család Erdélyben

Több kórházban sem volt hely, ezért folyamatosan továbbküldték a koronavírus-fertőzött családot Erdélyben.
Mentőautó Romániában

Elképesztő kórháztúrára kényszerült egy koronavírus-fertőzött család az erdélyi Fehér megyében, mert több kórházban nem volt hely, és folyton továbbküldték őket – írja a Főtér.ro.

A 21 éves lány és az ötvenes éveikben járó szülők még szombaton észlelték magukon a fertőzést tüneteit. Elmentek a gyulafehérvári kórházba teszteltetni magukat, majd házi karanténba vonultak. Az eredmény csak hétfőn lett meg, ők viszont egyre rosszabbul érezték magukat. A mentő csak hétfő este 8 órakor érkezett meg értük. Ezután kezdődött a kálváriájuk.

  • A gyulafehérvári kórházban már nem volt hely, így az udvaron vártak a mentőben két órát.
  • Továbbküldték őket Szászsebesre, de oda sem vették fel őket. Újabb két óra várakozás.
  • Éjfél után felvették a családot a szászsebesi kórház fertőző osztályára. Enni nem kaptak.
  • Kedd reggel megvizsgálta őket egy orvos, és CT-vizsgálatot kért. Ilyen berendezés viszont nincs a fertőző osztályon, ezért visszavitték őket a városi kórházba.

Kiderült, hogy a fertőzés mindhármójuk tüdejét megtámadta, ezért a balázsfalvi kórházba küldték őket kezelésre, ahová szerdán érkeztek meg. Végül az orvosok megkezdték a kezelésüket, aminek köszönhetően gyorsan javulni kezdett az állapotuk.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Petrut Calinescu / AFP)

Itthon sem megy minden azonnal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top