Egészség

Kormányinfó: egy hónappal meghosszabbították a határzárat

Leállt a fertőzésszámok szeptember elején tapasztalt ugrásszerű növekedése.

A koronavírus járvány második hulláma továbbra is tart Magyarországon, a járványügyi védekezés részeként így október 1-től újabb egy hónappal meghosszabbítják a határzárat – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – írja a Népszava.

A politikus hozzátette, továbbra is be kell tartani a maszkviselési szabályokat és fenntartották a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban is.

Nemsokára lehet igényelni az ingyenes influenza védőoltást

Az emelkedő koronavírus-esetszámok miatt továbbra is fontos betartani a járványügyi védekezés szabályait (Fotó: Getty Images)

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az októbertől ingyenessé váló influenza elleni védőoltással kapcsolatban azt mondta, azért tették díjmentessé a vakcinát, hogy ezzel is fokozzák a koronavírus-járvány elleni védekezést. Összesen 1,3 millió védőoltást osztanak szét a közelgő napokban, amelyeket várhatóan majd október közepétől lehet igényelni a háziorvostól. A kormányszóvivő hozzátette, kifejezetten ajánlják, hogy a 65 évnél idősebbek és azok, akiknek valamilyen alapbetegsége van, adassák be magunknak az influenza elleni vakcinát.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top