nlc.hu
Egészség

Kukába dobott deguk

Szörnyű: ketreceikben dobták kukába a tündéri degucsaládot

A kukából mentettek meg nyolc degut, amelyet ketreceikkel dobtak ki Dorogon.
Kukába dobott deguk

A szemétben találták meg azt a nyolc degut, amelyeket ketreceikkel együtt valaki egy lakótelepi kukába dobott Dorogon. A rémült rágcsálókat egy nő vette észre, amikor levitte a szemetet, majd értesítette az állatvédőket – írja a Kemma.hu.

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány segített a jobb sorsra érdemes, rossz bőrben lévő kisállatokon. A Pestimrei Kisállat Központba vitték őket, ahol ellátták a sérüléseiket, majd mindegyiket ellátták élelemmel, némelyik extra tápszert is kapott, annyira legyengült állapotban volt.

Kiderült, hogy a nyolc degu valószínűleg egy család: apa, anya és hat kölyök. Az apa jó állapotban van, két fiatal hím elég sovány volt, de hamarosan jobban lesznek. A nőstények mindegyike vemhes, némelyikük egészen rossz állapotban van, ezért tápszert kapnak.

A következő napokban alaposan kivizsgálják a mentett degukat, felerősítik őket. Ha már jobban lesznek, és a nőstények nem nevelnek már kölyköket, örökbe adják őket.

Még több állatmentés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top