nlc.hu
Egészség

Agytumorral műtötték a négyes ikrekkel terhes nőt

Agydaganattal műtötték a négyesikrekkel terhes anyát

Egy négyesikrekkel terhes anyán agyműtétet hajtottak végre. Szerencsére az operáció sikerült, később pedig a babák is egészségesen világra jöttek.
Terhes nő hasa

Katie Sturmnak már van egy gyereke, januárban pedig megtudta, hogy négyes ikrekkel terhes. A váratlan meglepetést azonban hetekkel később szörnyű diagnózis árnyékolta be: az orvosok halálos agytumort találtak nála.

A 26 éves anyának nem volt más választása, kés alá kellett feküdnie, ha életben akart maradni, és világra hozni a gyerekeit. A texasi UT Southwestern Medical Centerben úgy műtötték meg, hogy közben a babák minden rezdülését figyelték.

A műtét sikerült, Katie-nek pedig minél hamarabb fel kellett épülnie, hogy a legjobb formában legyen a kicsik születésekor. Végül mind a négy baba egészségesen világra jött.

A nő orvosa azt mondta, valószínűleg Katie volt az első nő a világon, aki négyesikrekkel volt várandós, és agydaganat miatt haladéktalanul meg kellett műteni.

Jelenleg már otthon van a héttagúra bővült család, de a nőnek további kitartásra lesz szüksége. Nemcsak a négy pici miatt, hanem azért is, mert orvosai továbbra is rendszeres vizsgálják, tényleg kigyógyult-e rákból.

(GMA)

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Rák terhesség alatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top