Egészség

Ezen a pókhálón egy ember is fennakadna

Ha irtózol a pókoktól, most ne figyelj ide. Ha kedveled őket, akkor igazi ínyencségünk van számodra.

Közeleg a halloween, ha úgy vesszük, igazán alkalomhoz illő ez a téma. Arachnofóbiásoknak kész rémálom, amit egy természetvédő fotózott az Egyesült Államok-beli Missouri egyik erdejében. Francis Skalickynek egy akkora pókhálót sikerült lencsevégre kapnia, amibe simán belegabalyodhatna egy ember is.

https://www.facebook.com/moconservation/photos/a.10150666295867962/10158691082102962/

A gigaháló alkotója a szakemberek szerint egy keresztespókfajta. Ezek az állatok szeptember végén, október elején érik el legnagyobb testméretüket, és ilyenkor szövik a leghatalmasabb hálókat is. A keresztespókok egyébként – bármennyire is fenyegető a kinézetük – teljesen ártalmatlanok az emberre.

A háló nagyságából és szabályos, kerék alakú formájából ítélve valószínűleg egy tüskés gombszövő követte azt el. Ez egy igen különleges, tarisznyarákra hasonlító alakú pók. Félni nem kell tőlük, de tény, hogy egy ilyen hatalmas hálóba nem lenne kellemes élmény belegabalyodni. Sokkal jobb biztonságos távolságból csodálni csupán.

Munka közben egy tüskés gombszövő:

Forrás: Unilad

Csodálatos történetek az állatvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top