nlc.hu
Egészség

Fogselyem helyett hajszál.

Fogorvosok figyelmeztetnek: veszélyes hóbort terjed a TikTokon

Egyre többen mutatják meg a TikTokon, hogy fogselyem helyett hajszállal tisztítják a fogukat. Ez viszont veszélyes lehet.
Fogorvosi szék

A fogselyem rendszeres használata fontos része az alapos szájhigiéniának, ám ha nem a megfelelő dologgal tisztítjuk a fogunkat, több kárt okozhatunk, mint hasznot.

A neten terjedő veszélyes hóbortra fogorvosok hívták fel a figyelmet, miután egyre többen a TikTokon mutatják, hogy hajszálat használnak fogselyem helyett.

Az egyik videóban egy nő azt mutatja egy éjszakai szórakozóhelyen, hogy ha nincs nálad fogselyem, nyugodtan használj hajszálat helyette. Aztán elkezd vérezni az ínye. És a kommentek alapján nem ő az egyetlen, aki hajszállal tisztítja a fogát.

@macyraydearing

When you’re at the club and don’t have floss so you just use your hair🥰 ##fyp ##foryou ##xyzbca ##foryoupage ##floss ##club ##teeth

♬ original sound - Macy Ray

Egy fogorvos szerint a hajszál, cérna, villa vagy papír sérüléseket és akár visszafordíthatatlan károsodást okozhat, ezért óva int attól, hogy a bevált eszközökön kívül mást használjunk. Ő a fogköztisztító fogkefét ajánlja, a fogselyemre pedig csak ott van szükség, ahová még a speciális fogkefe sem fér be.

(The Sun)

Erre is használhatod a fogselymet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top