Egészség

Van, aki csak évente egyszer mossa ki az ágyneműjét

És ha hihetünk egy friss brit felmérésnek, akkor sokkal többen vannak, mint gondolnánk.

Egy brit cég 2000 embert kérdezett meg mosási szokásaikról Mint kiderült, a válaszadók harminc százaléka csak évente egyszer vagy még annál is ritkábban mossa ki az ágyneműjét, és hasonló arányban vannak azok, akik a takarókat és a párnahuzatokat is csak ilyen gyakran teszik be a mosásba, írja a LadBible.

A ruhaneműikre valamivel kényesebbek a britek, legalábbis akik részt vettek a felmérésben, de 18 százalék így is csak éves rendszerességgel pakolja be mosógépbe a farmernadrágját, 13 százalék pedig a kapucnis pulóverét kíméli meg hosszú hónapokon keresztül attól, hogy mosószer érje.

A szakértők szerint ezzel pedig nemcsak azt kockáztatják, hogy bizony egy idő után kellemetlen szagok kezdenek el terjengeni, illetve koszosnak tűnnek majd, hanem az egészségüket is veszélyeztetik.

És ha ez nem lenne elég, pár nappal ezelőtt egy másik felmérés eredményei is napvilágot láttak, és hasonlóan sokkolók voltak: a megkérdezett férfiak 22 százaléka nem cseréli naponta az alsóneműjét, 20 pasiból egy pedig több mint öt alkalommal is felveszi ugyanazt a az alsónadrágot, mielőtt kimosná.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top