nlc.hu
Egészség

40 perc alatt legyőzte a koronavírust

40 perc alatt kigyógyult a koronavírusból, állítja egy szerb politikus

Dragan Marković szerb politikus azt állítja, korábban elkapta a koronavírust, de 40 perc alatt legyőzte a fertőzést.
Rossz helyen állunk a koronavírus miatti halálozások arányát nézve az EU-ban.

Dragan Marković, az Egységes Szerbia párt elnöke büszkén állítja, hogy Jagodinában, az általa korábban vezetett városban jelenleg egyetlen koronavírus-fertőzött polgár sincs. Sőt, azt mondta, az utóbbi 35 napban senki sem kapta el a vírust a 71 ezres városban. Ezért be is zárták a helyi kórház Covid-részlegét – írja a Délhír.

A politikus azonban tett egy még meglepőbb kijelentést. Azt állítja, hogy a feleségével és a fiával együtt korábban ő maga is elkapta a koronavírust, de a fertőzés nála csak 40 percig (!) tartott.

A biztonság kedvéért egy időre mégis karanténba vonult, bár azt nem tudni, meddig, elképzelhető, hogy akár hosszú órákra is.

A jelenlegi ismereteink szerint a koronavírus lappangási ideje általában 5-6 nap (de 1-14 nap között változhat). A vírus a tünetek megjelenése előtti 1-2 napban már kimutatható, a beteg a tünetek előtti 48 órában fertőző lehet. Enyhe megbetegedés esetén 7-12 napig még kimutatható a vírus a páciens szervezetében.

A vírustagadás veszélyei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top