Egészség

Betámadták az anyukát 32 kilós fogyása miatt, magyarázkodnia kellett

Két világ csap össze testképtémában manapság, ráadásul gyakran ugyanabban a magazinban, sőt, ugyanabban a cikkben jelenik meg mindkettő, és, hogy még bonyolultabb legyen, igazságot tenni szinte lehetetlen. Az egyik a testpozitív mozgalom, az (ön)elfogadás egyébként nemes szándéka, amely arról szól, hogy senkit sem szabad elítélni külseje, alkata, esetleg testsúlya miatt, hiszen az lehet választás, esetleg betegség vagy genetikai adottságok kérdése, ha tehát valaki túlsúlyos, nem intézhetjük el annyival, hogy „elhagyta magát”. A másik természetesen a fitnesz- és egészségestáplálkozás-alapú fogyókúralobbi, amely azt hirdeti, hogy egyszer élsz, azaz tisztelned és szeretned kell a tested annyira, hogy a lehető legjobban bánsz vele. Értsd: mozgás és rendes étkezés. Ebbe is nehéz belekötni.

Jessica Hood influenszeranyuka, akinek több tízezer követője van Instán, a kettővel egyszerre szembesült. A Melbourne-ben élő nő a koronavírus-járvány kitörése idején vette észre, hogy valami nem stimmel: nagyon meghízott és még sokkal rosszabbul érezte magát a bőrében. A négygyerekes nő tavasszal döntött úgy, hogy ideje kézbe venni az irányítást. Mára 33 kilótól szabadult meg, „mint egy álom”, így jellemezte az eredményt. Nem is kellett különösebben sanyargatnia magát: elhagyta a cukros üdítőket (előtte napi két liter kóla is lement) és a heti három-négy gyorséttermet. A testén így is látszik, miből jött ki, de ezt is büszkén vállalja követői előtt. Most már azzal is tisztában van, hogy depressziós volt és az étellel jutalmazta magát.

Forrás: Jessica Hood

Forrás: Jessica Hood

Csakhogy közben megtalálták a kommentelők, akik számon kérték rajta, hogy megbélyegzi és megszégyeníti a túlsúlyos embereket – mégpedig azzal, hogy negatív példaként állítja be saját korábbi állapotát. „Sosem gondoltam volna, hogy valaha az egészséges életmódom miatt kell megvédenem magam, de ilyen világban élünk – nyilatkozta a Yahoo Lifestyle-nak. – Remélem, megtanuljuk értékelni mások eredményeit, győzelmeit. Azt hiszik, ez csak a külsőségekről szól, de számomra sokkal mélyebb a fogyás. Persze, magabiztosabb vagyok és büszke a külsőmre, de csak azért, mert belül is jól érzem magam.”

Kiemelt kép: Instagram/Jessica Hood

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top