nlc.hu
Egészség

Országos koronavírus-tesztelés Szlovákiában

Egy nap alatt 2,5 millió embert leteszteltek Szlovákiában, ez lett az eredmény

Csaknem a lakosság felén elvégezték a koronavírustesztet Szlovákiában szombat, már eredmény is van.

Szlovákiában nagyszabású akcióban az ország egész lakosságát koronavírustesztnek vetik alá. Szombaton le is teszteltek 2 581 113 embert, ennyi mintából 25 850 lett pozitív, ami kicsivel több mint 1 százalékos arányt jelent – írja a Paraméter.sk.

Az 5,4 milliós ország kormányfője, Igor Matovič azt mondta, a lélegzete elállt, amikor megtudta, hány embert sikerült letesztelni, és a kételkedés ellenére a Fegyveres Erők 17 nap alatt képesek voltak megszervezni Szlovákia eddigi legnagyobb akcióját.

Országos koronavírusteszt Szlovákiában

A kötelező távolságot betartva várakoznak az emberek koronavírustesztre a szlovákiai Pozsonyban 2020. október 31-én (Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP)

Akiknek most pozitív lett a tesztjük, azokra – és a velük egy háztartásban élőkre – 10 napos karantén vár. Jövő héten pedig megtartják az országos tesztelés második fordulóját.

A szlovákiai országos szűrés önkéntes volt, és antigén-gyorstesztekkel zajlott, amelyek eredménye már 15 perc elteltével kiértékelhető.

Még több cikk a hazai tesztelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top