nlc.hu
Egészség

Mentesülnek az autisták a maszkviselés alól

Mentesülnek az autisták a kötelező maszkviselés alól

Ha igazolni tudják az állapotukat, nem kell maszkot hordaniuk az autistáknak.
Szájmaszk

Módosították a járványügyi intézkedéseket tartalmazó kormányrendeletet, amelyben a maszkviselésre vonatkozó előírások is szerepelnek. Az új szabályozás értelmében csütörtöktől az autizmussal élők is mentesülnek a kötelező maszkviselés alól. Eddig csak a 6 év alatti gyerekek kaptak felmentést.

A kormányrendelet szerint az autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal vagy orvosi igazolással igazolhatja állapotát.

Néhány napja kért felmentést a kötelező maszkviselés alól a súlyos értelmi fogyatékkal és autizmussal élők számára az őket képviselő érdekvédelmi szervezet. A szervezet képviselői szerint a maszkviselés az értelmi fogyatékossággal élő emberek egy része számára megoldhatatlan feladatot jelent.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Még több cikk az autizmusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top