nlc.hu
Egészség

Fán tanuló diák

Egy fa tetején tanul egy szibériai diák, csak ott tud a netre kapcsolódni a digitális oktatáshoz

Nyírfán zajlik a távoktatás Szibériában.
fán netező diák

Egy fa tetején folytatja tanulmányait egy szibériai diák, mióta egyeteme a járvány miatt átállt a digitális oktatásra. Az eldugott kis faluban – ahol lakik – csak ott tud kapcsolódni az internetre – számolt be az RTL Híradó. A 21 éves Alekszejnek egészen a lombkoronáig – nagyjából 8 métert – kell felmásznia ahhoz, hogy a telefonjával bekapcsolódhasson az online tanórákba.

10 percenként mozogni kell kicsit, hogy meg ne fagyjon az ember” – mesélte a riportban a fiatal gépészmérnök hallgató, ezért gyakran megszakítja a tanulást egy kis csimpaszkodással. 

Amikor mindezt szóvá tette egy nyilvános videóüzenetben, melyet a tartomány kormányzójának címzett, a hatóságoktól azt a választ kapta, hogy nemsokára egyéni tanrendet dolgoznak ki a számára. Ám a válasz nem nyugtatta meg Alekszejt. 

Nem ő az egyetlen, aki úgy érzi: az orosz állam egyszerűen sorsukra hagyta a kisebb településeket az egyre súlyosabb járványhelyzet idején, amikor naponta dőlnek meg a halálozási rekordok Oroszországban.

Egy másik településen élők egyik napról a másikra azzal szembesültek, hogy egészségügyi ellátás nélkül maradtak. Eddig ez mindössze egy – még a szovjet időkből megmaradt, muzeális értékű – mentőautót jelentett, amelyen 11 másik faluval osztoztak, de most ezt is átirányították a legközelebbi városba, mondván ott nagyobb szükség van rá.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top