nlc.hu
Egészség

Kutyaörökbefogadás a kijárási tilalomban

Sokaknak csak a kijárási tilalom miatt kell kutya, nagyon kiakadtak az állatmenhelyek

A kutyasétáltatás jelenti a kiskaput a kijárási tilalom idején, megugrott emiatt az örökbefogadási kedv.
kutyamenhely

Egyetlen kutyát sem adnak egyelőre örökbe az egyik debreceni állatmenhelyről, mert azt tapasztalták: az érdeklődők többsége csak azért akar elvinni tőlük kutyát, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól – számolt be az RTL Híradó. Attól tartanak, hogy az így örökbeadott állatok többsége a járványhelyzet után visszakerül hozzájuk.

Nem mehet ki kutya innen, amíg ez a járványhelyzet van. Nem tudunk úgy örökbe adni, hogy ne legyünk abban biztosak, hogy sajnos a vírushelyzet után visszakerülnek, mert az örökbefogadók – 99 százalékban mondhatom – csak a kiskapu miatt szeretnének most kutyát” – nyilatkozta Csige Alexandra, az állatmenhely vezetője.

A kijárási tilalom ellenére ugyanis este 8 óra után az állattartók levihetik sétálni a kutyájukat. Több állatvédő szervezet szerint emiatt nőtt meg a befogadási kedv. Sokan már kifejezetten azzal a kéréssel fordulnak az állatmenhelyekhez, hogy csupán a kijárási tilalom idejére szeretnének kutyát befogadni, vagy csupán erre az időszakra szeretnének ideiglenes befogadóvá válni.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még a kijárási tilalomról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top