nlc.hu
Egészség

Elhunytak a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúráján

Áldatlan állapotok a szombathelyi kórházban: nem tudják szabályosan tárolni a vírusban elhunytakat

A fotók tanulsága szerint az elhunytak egymás hegyén-hátán, a földön fekszenek a Markusovszky kórház proszektúráján.

A 24.hu– hoz eljutott fotók alapján a Markusovszky kórház proszektúráján  áldatlan állapotok uralkodnak, ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz holttest egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni. A fotók kegyeleti okokból nem kerülnek közlésre.

A szombathelyi Markusovszky Kórház

A szombathelyi kórház proszektúráján áldatlan állapotok uralkodnak

A lap megkérdezte a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

„Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta az orvosigazgató.

A fotókat beküldő olvasó szerint azonban nemcsak a járvány felelős a kialakult helyzetért, a vezetőség szerinte évtizedek óta elhanyagolja a proszektúrát. Például csak egy apró várakozót alakítottak ki az osztályon, ahol egy család fér el, a többi várakozó hozzátartozónak az épület előtt kell várnia.

A Markusovszky kórház pár napja azzal került a hírekbe, hogy napokig nem volt fűtés és meleg víz a Covid-osztályán. Káldy Zoltán akkor azt közölte, a kórház azonnal intézkedett – írja a lap.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top