nlc.hu
Egészség

Koronavírusos beteget fektethettek mellé

Azt állítja, koronavírus-fertőzöttet fektettek rokona mellé a belgyógyászati osztályon

A kórház szerint negatív PCR tesztje volt a betegnek, és ritkán, de előfordul, hogy már bent derül ki valakiről, hogy mégis pozitív.

Az RTL Klub Híradójának egy neve elhallgatását kérő nő azt nyilatkozta, hogy az Uzsoki Utcai Kórházban az öt negatív teszttel rendelkező idős, krónikus beteg hozzátartozója mellé hosszú órákra betettek egy beteget, akiről “mindenki azt mondta”, hogy koronavírus-fertőzött.

Mivel a kórházba most nem tudnak ellátogatni, telefonon hívták fel a kórházat, hogy magyarázatot követeljenek. Tőlük azt az ígéretet kapták, hogy el fogják szállítani a beteget. A család most arra vár, hogy a belgyógyászati osztályon fekvő rokonukon elvégezzék a PCR-tesztet, és kiderüljön, elkapta-e a koronavírust. Közben pedig panaszukat elküldték a betegjogi képviselőnek is. 

A kórház az RTL Klub megkeresésére írásban reagált. Válaszukban leszögezték, hogy mindent megtesznek betegeik és munkatársaik biztonságáért, és hogy a miniszteri utasítások értelemében, az ágyaik 40 százalákán Covid-betegek ellátása zajlik. Ami pedig azt a beteget illeti, akit a Híradónak nyilatkozó nő hozzátartozója mellé fektettek be, a páciensük negatív PCR-teszttel rendelkezett, ezért helyezték el a belgyógyászati osztályon

Sajnos sokszor érkezik hozzánk olyan beteg is, akinél az előszűrés során nem valószínűsíthető a fertőzés. Valóban előfordulhat – ritkán – olyan eset, amikor a kórházi bentlét során derül ki egy beteg pozitivtása. 

– tették hozzá.

kórházi ágy

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top