nlc.hu
Egészség

A koronavírus hatása a férfi nemzőképességre

A koronavírus csökkentheti a férfiak nemzőképességét

Több kutatás arra jutott, hogy a koronavírus roncsolja a here sejtszöveteit, ami csökkentheti a férfiak nemzőképességét.
Koronavírusteszt

A legújabb kutatások szerint erősen feltételezhető, hogy a koronavírus hatással van a férfiak nemzőképességére is, mert károsítja a here szöveteit.

Floridai tudósok hat koronavírusban elhunyt férfi heréjét vizsgálták meg, és három esetében a herékben roncsolódtak a sejtszövetek, ami károsíthatja a spermiumtermelő képességet. Korábban két egymástól független kínai kutatócsoport is hasonló következtetésre jutott.

Van még egy rossz hír a koronavírusról: argentin kórházi kísérletek szerint a vérplazma nem javít a súlyos Covid-betegek állapotán és nem csökkenti a halálozás esélyét sem.

A kutatók 333 koronavírusos beteget vizsgáltak, ám a vérplazmával kezelt páciensek egészségügyi és halálozási mutatói gyakorlatilag ugyanolyanok voltak, mint azoknak, akik placebót kaptak.

(Reuters via 444)

(Kiemelt kép: Getty Images)

A koronavírus szövődményei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top