nlc.hu
Egészség

Zabpelyhet hívott vissza az Auchan

Ha ilyen zabpelyhet vettél, nehogy megedd, csattanó maszlag van benne

Visszahívta az Auchan az egyik zabpelyhét, mert valószínűleg csattanó maszlaggal szennyezett.

Zárolta és visszahívta a vásárlóktól az Auchan Magyarország az 500 grammos kiszerelésű nagy szemű zabpelyhét, mert a termék idegen növényi anyaggal, feltehetően csattanó maszlaggal szennyezett – figyelmeztetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az Auchan honlapján megjelent tájékoztatás szerint a visszahívás a 2021. december 17-ig tartó minőségmegőrzési idővel rendelkező, 5999086429582-es EAN kódú és 200330/470-ás tételazonosítójú terméket érinti.

Auchan zabpehely

Ezt a zabpelyhet hívta vissza az Auchan (Fotó: Auchan)

Kérik a vásárlókat, hogy ezen terméket ne fogyasszák el, hanem mielőbb vigyék vissza az áruházakba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon, blokk nélkül is.

A Nébih közlése alapján a termék származási országa Lengyelország, forgalmazója pedig az Auchan Magyarország Kft.

A csattanó maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat.

(MTI)

Termékvisszahívások az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top