nlc.hu
Egészség

Koronavírus legfrissebb adatai

181-en haltak meg szombaton a koronavírus miatt

Hatalmas küzdelmet folytat a magyar egészségügy a koronavírussal szemben.

A koronavírus-járvány szombati statisztikái is szomorú képet mutatnak, 4153 új fertőzésről és 181 halottról számol be a kormányzati tájékoztatási oldal.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 80 752 fő, az aktív fertőzöttek száma 192 683. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

Sokan vannak kórházban (Fotó: AFP)

Sokan vannak kórházban (Fotó: AFP)

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz – írja az oldal.

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top