nlc.hu
Egészség

Regisztráció a koronavírus elleni oltásra

Nem mindenki kap visszaigazolást, miután regisztrál a koronavírus elleni oltásra

Sokan aggódnak amiatt, hogyan tudják majd bizonyítani, hogy szeretnék beoltatni magukat.

Orbán Viktor még november végén jelentette be, hogy elindul egy regisztrációs lehetőség azok számára, akik kérnek majd koronavírus elleni oltásból, december hetedikén pedig nyilvánosan is elérhetővé vált a Vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldal. Egy nap alatt állítólag több mint 100 ezren jelezték igényüket a védőoltásra, és most már több mint egy millióan vannak, akik regisztráltak, igaz, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a regisztráció feltétele-e annak, hogy valaki megkapja a vakcinát.

A napokban újabb pontosítás érkezett: mivel az oltás önkéntes, mindenkinek jeleznie kell a szándékát, ezt a regisztrációval teheti meg, utána osztják be a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján, a regisztráció lehetősége egész évben nyitva marad, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben.

Van azonban egy másik probléma, van, aki kapott visszaigazoló e-mailt, van, aki nem a koronavírus oltásra regisztrálók közül, és sokan aggódnak, hogy biztos eljutott-e így igényük a vakcinára. Ugyan az RTL KLub Híradója arra is rákérdezett az operatív törzsnél, hogy hogyan igazolhatja valaki, hogy jelentkezett az oltásra, ha nem kap visszaigazolást, ezen kérdésükre állítólag nem válaszoltak.

Mindeközben folytatódik az egészségügyben dolgozók és az idősotthon lakóinak az oltása. Ugyan az eddig érkezett oltóanyagot már felhasználták, de kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba. Az egyik a 39 ezer ember oltására elegendő Pfizer-BioNTech vakcina, a másik pedig a Moderna 3600 embernek elég oltóanyaga.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készíti elő az oltáshoz Klenovicsné Gelencsér Ilona ápolónő a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. január 10-én

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készíti elő az oltáshoz Klenovicsné Gelencsér Ilona ápolónő a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. január 10-én. (Fotó:
MTI/Varga György)

Még több hír a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top