nlc.hu
Egészség

Majdnem meghalt: varázsgombateát szúrt be magának

Majdnem meghalt az a fiatal felnőtt, aki varázsgombateát szúrt be magának

A vérében növekvő gombák majdnem megölték a bipoláris zavarban szenvedő férfit.
Varázsgombateát szúrt be magának, majdnem belehalt

A 444 írta meg a Vice cikke nyomán annak a 30 éves, 1-es típusú bipoláris zavartól szenvedő férfinek az esetét, aki abbahagyta a gyógyszerei szedését, és megpróbálta magát a pszilocibint tartalmazó varázsgombából készült teával kezelni.

A mániás és depressziós epizódjai alatt a férfi az LSD és a pszilocibin mikrodózisainak terápiás hatásairól olvasott, és úgy döntött, hogy varázsgombákat forral fel vízben, majd fültisztító pálcikán átszűrte a főzetet, és intravénásan beadta magának – írja a 444.

Napokkal később a férfin letargia, sárgaság, hasmenés és émelygés tünetei jelentkeztek, majd elkezdett vért hányni.

Végül a család mentőt hívott hozzá, ott a sürgősségi osztályra került, ahol kiderült, hogy akut veseműködési zavarban, májkárosodásban és több szervi elégtelenségben szenved.

Rosszabbodó állapota miatt az intenzív osztályra vitték, ahol a vérvizsgálatok kimutatták, hogy baktériumos és gombás fertőzés van a vérében.

A befecskendezett gombák megtelepedtek az ereiben, és a véráramából táplálkozva növekedni kezdtek.

A következő 22 nap alatt a férfinak erős antibiotikumokat és gombaellenes szereket adtak. Azt is előírták, hogy a kórház elhagyása után sokáig szedje a vorikonazol gombaellenes gyógyszert, hogy megakadályozza a gombák újratermesztését.

Kiemelt kép: Pexels

A bipoláris zavarról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top