nlc.hu
Egészség

Sürgősségi vérszállítás a vérlovagokkal

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára a „Vérlovag”

Sárvári Zsolt egyike annak az ötfős csapatnak, akik motorral és autóval viszik a lehető leggyorsabban a vérkészítményeket az országban.
Vérszállító Vérlovag

180-nal hasított az autópályán, és 23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára Sárvári Zsolt „Vérlovag”, aki sürgős esetekben szállít vért megkülönböztető jelzéssel. Legutóbb egy 50 éves nő élete múlhatott azon, milyen gyorsan ér oda a vérkészítménnyel – számolt be az RTL Híradó.

Sárvári Zsolt az egyike annak az ötfős csapatnak, amely nyár óta segíti az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját. Önkéntesen, motorral vagy autóval dolgoznak, 24 óránként váltják egymást, és vérlovagoknak hívják magukat.

A gyors segítségen életek múlhatnak, nyár végén például egy két hónapos csecsemő miatt kellett Zsoltnak minél hamarabb Veszprémbe vinnie a vérplazmát, aminek köszönhetően a baba szállítható állapotba került, és Budapesten folytathatták a gyógyítását. „Ez tényleg megérinti az embert” – mondta Sárvári Zsolt.

(Kiemelt kép: YouTube/Vérlovagok – Blood Bikes Hungary)

Véradás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top