nlc.hu
Egészség

Ferenc pápa isiásza

Betegség miatt mondta le programjait Ferenc pápa

Az isiásza miatt ismét lemondta több szertartás vezetését és egyéb nyilvános programjait.

Matteo Bruni vatikáni szóvivő szombati közleményét az MTI szemlézte. Megjegyzik, hogy három héten belül ez a második eset, hogy a katolikus egyházfőnek fájdalmai miatt rövid határidővel le kell mondania misék bemutatását, imádságok vezetését, találkozókat. Ferenc pápa szombaton még elmondta az úrangyala imádságot és áldást az Apostoli Palota könyvtárából, amit amúgy a palota Szent Péter térre néző ablakában szokás elmondani, de a koronavírus-járvány miatt ennek helyét ideiglenesen megváltoztatták.

ferenc pápa integet

Fotó: Unsplash

Vasárnap viszont már nem tudja bemutatni a szokásos misét a Szent Péter-bazilikában, este pedig vezetni az imahetet lezáró imádságot a Szent Pál-bazilikában. Hétfőn az eredeti tervvel ellentétben nem találkozik a Szentszékhez akkreditált diplomatákkal, ezt az eseményt máskor tartják meg. A pápa időnként kiújuló isiásza miatt felvetődik a kérdés, hogy teljesíteni tudja-e a március 3-a és 8-a közé tervezett iraki apostoli útját, amelyet többen már a járvány miatt is kétségbe vontak.

Az MTI megjegyzi, hogy Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta most másodszor mondott le szertartásokat és találkozókat egészségi okra hivatkozva.

A derékfájást komolyan kell venni: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top