nlc.hu
Egészség

Kaktuszcsempész Új-Zélandon

Kaktuszt kötözött a testére egy új-zélandi csempésznő

A kínai géppel érkező kaktuszcsempészre egy rendőrkutya figyelt fel.

Nem mindennapi mutatványt akart végrehajtani az a Kínából érkező nő, aki 947 pozsgás növényt, köztük több száz ritka kaktuszt próbált becsempészni Új-Zélandra

a testére erősítve.

A 38 éves csempész harisnyákba rejtve próbálta meg bejuttatni a csendes-óceáni szigetországba a szárazságtűrő, jórészt szúrós növényt, köztük hat védett faj példányait még 2019 márciusában. A szokatlan csempészáru piaci értékét átszámítva több mint kétmillió forintra becsülték.

Nem lehetett kellemes kaktuszokkal a testén utazni (Illusztráció: Pexels.com)

Nem lehetett kellemes kaktuszokkal a testén utazni (Illusztráció: Pexels.com)

A kaktuszcsempészre egy rendőrkutya figyelt fel. Miután a kutya kiszagolta, hogy a nővel valami nincs rendben, a csempész a wellingtoni repülőtér mosdójában próbált megszabadulni a kaktuszoktól, ahol azonban a biztonsági őrök elfogták.

Pótlólagos büntetésként a nő egy évig rendőrségi megfigyelés alatt lesz a bírósági ítélet szerint.

Új-Zélandon szigorú törvények szabályozzák a növények bevitelét. A mezőgazdasági minisztérium illetékese szerint a mostani ítélet figyelmeztetés mindazoknak, akik veszélyeztetett növényfajokat akarnak becsempészni az országba.

Így neveld a kaktuszaidat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top