nlc.hu
Egészség

Betiltották a Ryanair reklámfilmjét

2370 panasz érkezett a Ryanair reklámfilmjére

A Ryanair karácsonykor egy utazást buzdító kampányt indított a briteknél, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. A cég most kénytelen visszavonni a reklámfilmet.

A Jab & Go (Lökd be az oltást, és indulj!) szlogen nevében a jelenleg csökkentett módban üzemelő Ryanair az ünnepekben optimista reklámokkal lőtte be a brit piacot. A reklámfilmben a cég az európai úticéljait hirdette, azt sugallván, hogy 2021 nyarán már biztosan szabadon utazgathatunk, és bulizhatunk a tömött spanyol tengerparton, vagy épp lazulhatunk egy olasz kávézóban. A reklámfilmre 2370 panasz érkezett az Advertising Standards Authority-hez, és a fennállásuk során összesen két reklámra jött ennél is több panasz – írja a Kreatív.

A hatóság levetette a hirdetést a Ryanairrel, mivel szerintük a felelőtlen viselkedést hirdeti, mert a képsorok azt sugallják, hogy az oltást megkapóknak már nem kell betartaniuk az általános óvintézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás…) sem. A cég elfogadta az ASA döntését, de jelezték, hogy az ellentmond a brit kormány vakcinával kapcsolatos kommunikációjának. Ennél a reklámfilmnél csak a Paddy Power fogadóiroda és a Booking.com reklámját panaszolták be többen.

További betiltott reklámfilmekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top