Egészség

Vigyázz, kész, spray! – D-vitamin-pótlás egyetlen fújással (x)

Az egyik legfontosabb vitamin, amely pótlásra szorul, különösen a téli, kevésbé napfényes időszakban, a D3-vitamin. A D3-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás UV-B spektruma, és bár táplálékkal is hozzájutunk bizonyos mennyiségű D-vitaminhoz, ez sajnos nem fedezi minden esetben a napi szükségletet.

Vigyázz, kész, spray! - D-vitamin pótlás egyetlen fújással (x)
Nélkülözhetetlen, mint a napfény

A megfelelő D3-vitamin-mennyiség nélkülözhetetlen a csontrendszer egészséges fejlődéséhez és normál állapotának fenntartásához! A D3-vitamin, kalciummal együtt, fontos szerepet játszik a csontok és fogak megfelelő fejlődésében, jelentős szerepe van az izomzat és az immunrendszer működésében is. Az elmúlt évek kutatásai bebizonyították, hogy a „napfény-vitamin” az egyik legalapvetőbb vitamin egészségünk megőrzéséhez. D-vitamin hiányában a csontok szerkezete megváltozik, porózusabbá, törékenyebbé válnak. Emellett D-vitamin szükséges a vér kalcium szintjének megfelelő értékek közt tartásához is.

Egy fújásnyi egészség 1 éves kortól!

Csecsemőkorban kiemelten fontos a D-vitamin-pótlás, ugyanis az anyatej rendkívül szegény D-vitaminban. Ezt étrend-kiegészítő cseppek, oldatok segítségével tehetjük meg, hiszen a tabletták, kapszulák adása nehézkes csecsemő, illetve kisgyermek korban. Csecsemőkortól kezdődően 1 éves korig napi 400NE egység D-vitamin fogyasztása javasolt.

1 éves kor felett már széles a választék: kapszulák, tabletták, cseppentős készítmények bő kínálata található a patikák polcain. Aki immunerősítés céljából próbálta már a saját gyerekénél napi szinten adagolni a D-vitamint (vagy bármilyen egyéb vitamint), az tudja, hogy milyen kihívásokat is rejteget a helyzet. A reggeli rohanásban még mi, felnőttek is sokszor elfelejtjük étrend-kiegészítőkkel pótolni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Gyerekeknél pedig fárasztóan körülményessé is válhat egy-egy rohanós reggelen még erre is odafigyelni. Van megoldás, ami könnyítheti, legalábbis a megfelelő D-vitamin szint biztosítását!

A Bioxtra legújabb, spray kiszerelésű D-vitamin készítménye praktikus adagolófejének köszönhetően egyetlen fújásra pótolja a gyerekek és felnőttek napi D-vitamin szükségletét! Az innovatív spray formula könnyű adagolást tesz lehetővé, valamint az extraszűz olívaolajban oldott hatóanyag könnyen felszívódik. A BIOEXTRA D-Spray természetes, mint a nap!

Vigyázz, kész, spray! – D-vitamin-pótlás egyetlen fújással (x)
A Bioextra D-spray 1000NE a felnőttek, a Bioextra D-spray 200 NE pedig a gyerekek számára ideális választás a napi D-vitamin szükséglet fedezésére.
Dobjuk be a táskába, és pótoljuk bárhol, bármikor, egy-két fújással a szükséges D-vitamin-mennyiséget!

BIOXTRA TIPP: Gyermekkorban, 1 és 6 éves kor között 600-2000 NE alkalmazható biztonságosan, serdülőkorban, illetve felnőtt korban pedig a napi 1000-2000 NE ajánlott, de akár a napi 4000 NE is szükségessé válhat, ez a mennyiség még biztonsággal alkalmazható, de gyermekeknek ennél többet nem ajánlunk!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top