nlc.hu
Egészség

48 centi hosszú hajcsomót távolítottak el egy tinilány gyomrából

Ette a haját a tinilány, 48 centis hajrögöt műtöttek ki a gyomrából

A Rapunzel-szindrómában szenvedő lány folyamatosan ette a saját haját, ami eltömítette a gyomrát.
Hosszú hajú nő

Egy hatalmas hajcsomót kellett eltávolítani egy angliai tinédzser gyomrából. A Rapunzel-szindrómában szenvedő lány folyamatosan ette a saját haját, a szálak kezdtek összeállni az emésztőrendszerében, és a 48 centi hosszú, hajból álló rög eltömítette a gyomrát.

A 17 éves páciens kétszer is elájult, majd a vizsgálatok során kiderült, hogy egy hatalmas dolog van a hasa felső részében. A tinédzser elárulta, hogy az elmúlt hónapokban gyakran érzett hasi fájdalmakat, amelyek az utóbbi két hétben rosszabbodtak.

A lánynál korábban két mentális zavart diagnosztizáltak: a trichotillománia a haj kényszeres húzogatásával és tépkedésével, míg a trichofágia a megevésével jár.

Miután a műtét során eltávolították a jókora hajrögöt, a lányt egy ideig még csöveken keresztül kellett táplálni. Szerencsére egy hónappal a beavatkozás után nem jelentkeztek komplikációk, a fiatal pedig elkezdett pszichológushoz járni.

(24.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top