nlc.hu
Egészség

Elvesztették a babájukat: nem perelnek a szülők

3 héttel a szülés előtt veszítették el a babájukat: nem pereskedik a nyúli pár

A halál okát nem lehet tudni, de a fiatal házaspár nem keresi a felelőst, nem kíván pereskedni. A jövőbe tekintenek. Történetüket a Kisalfölddel osztották meg.
szomorúság, veszteség

Felfoghatatlan  veszteség

„December végén, két héttel a szülés előtt szűnt meg a kicsi szívhangja” –  nyilatkozta Horváthné Kőhalmi Orsolya a Kisalföldnek, aki párjával azzal kereste meg a lapot, hogy szülés előtt 3 héttel vesztették el a születendő gyermeküket. 

A pár régóta tervezte a babát, de nehezen jött össze a terhesség, a 39 esztendős nyúli asszony szerint a baba elvesztésének okát nem tudni. Azt meséli, hogy december 22-én szörnyű eredménnyel végződött ultrahang vizsgálatig egészségesnek mondták az orvosok a magzatot. „Senkinek nem kívánom azt a lelki gyötrődést, amin átmentünk a férjemmel, a családunkkal az elmúlt közel két hónapban. Mintha minden megszűnt volna létezni számunkra” – mondta megtörten Orsolya.

Nem pereskednek

A szülők nem kívánnak foglalkozni az esetleges műhibával, nem látják értelmét, hogy éveken át pereskedjenek.

„Ha igazat is adna nekünk a bíróság, ettől nem kapnánk vissza a gyerekünket” – mondta a lapnak Horváthné Kőhalmi Orsolya. A nyúli asszony lassan, de biztosan szeretne a jövőbe tekinteni, majd ha sikerült lelkileg megerősödnie, újra teherbe esni.  A házaspár mindkét tagja dolgozik, épp a házukat újítják fel, hogy tökéletes legyen az otthonuk, ha sikerül a gyermekáldás. Ehhez kérték a a Jóakarat Hídja és a Kisalföld olvasóinak segítségét.

Egy gyermek elvesztése mindig szörnyű teher, de ahogy Orsolya esetében is, segíthet az, ha megosztjuk másokkal a fájdalmat. Ezt tette Jessica Wolff, aki lányikrekkel volt várandós, de az egyikük belehalt a terhesség 24. hetében lezajlott szülésbe. Az idáig másik lánya életéért aggódó anyuka feldolgozásának a része volt ez a vallomás.

A Kisalföld alapítványának kuratóriuma 200 ezer forinttal támogatta a nyúli család talpra állását. Ha te is szeretnél rajtuk segíteni,  a solya28@gmail.com e-mail címen veheted fel a kapcsolatot velük.

Fotó:

Igaz történetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top