nlc.hu
Egészség

Titokzatos betegség miatt böfög folyton

9 hónapja böfög, és képtelen leállni

A brit férfi orvosai egyelőre nem tudják, milyen egészségügyi probléma állhat ennek a hátterében.

Michael O’Reilly hónapok óta nem tud leállni a böfögéssel, és egyelőre nem sikerült magyarázatot találni az állapotára, hogy milyen titokzatos betegség húzódhat meg a háttérben. Állítása szerint minden akkor kezdődött, amikor júniusban megivott egy csésze teát, amiben ugye önmagában nincs semmi szokatlan, Michael O’Reilly élete azonban azóta nem ugyanaz. 

„Hétpercenként jön rám a roham, és szinte mindig pontos. Van, amikor csak egyszer kell böfögnöm, de van, amikor egymást követik. Olyan, mint a csuklás, nem számítasz rá, meglepetésszerűen tör rád. Kész rémálom az egész” – nyilatkozta a 61 éves birminghami férfi.

Az orvosok szerint Michael O’Reilly állapotára az egyik lehetséges magyarázat az aerofágia. Egyes emberek önkéntelenül is nagy mennyiségű levegőt nyelnek, főleg, amikor szoronganak. A lenyelt levegő nagy része később böfögéssel távozik, a gyomorból csak kevés kerül át az emésztőrendszer többi részébe. Sok levegő lenyelése teltségérzetet, erőteljes böfögést okoz; vagy a levegő a végbélnyíláson át távozik, írja a Házi Patika.

Michael O’Reilly az elmúlt hónapokban sok mindent kipróbált, kapott gyógyszereket, egy neurológussal is konzultált, de a böfögés nem múlt el.

„Egyre hangosabbak és hangosabbak. Szeretnék új munkát találni, de ez így lehetetlen. Ki alkalmazna egy embert, aki állásinterjú alatt folyamatosan böfög. Az aerofágia állítólag két évig is okozhat problémákat, így remélem, nem erről van szó” – tette hozzá O’Reilly, aki magát egy nyugodt, higgadt embernek tartja, ezért nem gondolja, hogy szorongás okozná a problémát.

„Csak akkor marad abba, amikor a hátamon fekszek, amikor felülök, azonnal böfögni kezdek. Nem tudom, hogy mi okozza ezt, de szeretném, ha fény derülne rá, és végre nyugodtan teázhatnék anélkül, hogy aggódnom kelljen amiatt, hogy hangos böfögésben török ki.”

(via LadBible

Hasi panasz

Fotó: Pixabay

Furcsa tünetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top