nlc.hu
Egészség

Védőruhára ragasztható portrékat csináltak volna az orvosoknak - nem kellett a kórháznak

Védőruhára ragasztható portrékat csináltak volna a Dél-pesti Centrumkórház orvosairól – nem kellett a kórháznak

Az ARC plakátkiállítás szervezői, külföldi mintára védőruhára ragasztható portrékat csináltak volna a Dél-pesti Centrumkórház orvosairól, hogy a betegek láthassák a betegek, ki kezeli őket. A Hvg információi szerint egy nappal a fotózás előtt azonban lemondták az egészet. Magyarázat nincs.
orvos, maszk, koronavírus

Ahogy az olasz és izraeli példák mutatják, a betegeket megnyugtatja, ha a szkafanderbe öltözött orvosok ruháin ott egy fénykép róluk, így a páciensek tudják, ki kezeli őket. Ezt szerette volna ARC csapata Magyarországon is megvalósítani, a terv azt volt, hogy lefotózzák a Dél-pesti Centrumkórház orvosait, akik a képet felragaszthatnák a ruhájukra. Így:

Doctors in an Israeli 🇮🇱hospital are wearing a photo of themselves so that patients will know who's treating them. Beautiful idea...❣️❣️❣️

Közzétette: The Truth – 2020. április 4., szombat

Az “Arccal a koronavírus ellen, a gyógyulásért” névre hallgató projekt egy ideig az orvosok támogatásával gond nélkül zajlott, szerdán lett volna a fotózás, ám nem sokkal előtte Bakos Gábor képzőművésznek, az ARC egyik alapítójának hirtelen szóltak: mégsem jöhet össze. Indoklást nem kapott, de a Hvg-nek egy ott dolgozó forrás azt mondta, hogy az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós személyesen hívta fel a kórház főorvosát, és megtiltotta, hogy képeket ragasszanak magukra a dolgozók.

Ezt később a Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs vezetője cáfolta a lapnak, azt írta, Kásler Miklós nem beszélt Szlávik János főorvossal, az ilyen jellegű kéréseknek “a koronavírus járvánnyal kapcsolatos feladatok ellátása okán” nem tudnak eleget tenni.

Egyelőre az sem egyértelmű, hogy csak a Dél-pesti Centrumkórházban nem lehet fényképet ragasztani a védőruhára, vagy más kórházban sem.

A fotós csak illusztráció: Getty Images

(Hvg)

Hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top