Egészség

4 egyszerű dolog, ami felturbózza a hétköznapi szupererőd (x)

Az új év mindig az új kezdet ígéretét hordozza, de sokan egyelőre még hiába keresik a változás jeleit. 2020 különösen megterhelő év volt, már alig várjuk, hogy újra vidámabb és aktívabb életet élhessünk. De addig is rengeteget tehetünk azért, hogy mi magunk jobban legyünk, és ezt az érzést másokra is átragasszuk. Hiszen egy kiegyensúlyozott, vidám ember mások arcára is képes mosolyt varázsolni. Nagyobb hatalom van a kezünkben, mint gondolnánk, a kérdés csupán az, hogy mire használjuk a szupererőnket.

1.      Figyeljük a testünk jelzéseit!

Természetes, ha időnként úgy érezzük, kiestünk a ritmusból, elvesztettük a lendületet, fáradékonyak és kedvetlenek vagyunk. Ilyenkor a testünk figyelmeztet minket, hogy megérett az idő a változtatásra. Sokszor csak akkor vesszük észre, hogy valami nincs rendben, amikor már nem bírjuk a tempót a többiekkel. Ha túlhajtjuk magunkat, az nemcsak a mi egészségünkre és közérzetünkre, de a körülöttünk lévő emberekre is rossz hatással lehet. Minden lánc olyan erős, amilyen erős a leggyengébb láncszeme: minél jobb erőben vagyunk, annál szilárdabbá tehetjük a közösséget is, amelynek a részei vagyunk.

2.      Kezdjük az egyszerű dolgokkal!

Soha nem késő elkezdeni odafigyelni a testünkre és az egészségünkre. Ahhoz, hogy boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és erősebbnek érezzük magunkat a mindennapokban, szükséges a rendszeres testmozgás, az elegendő alvás és a megfelelő, vitamindús étrend. A pihentető alváshoz nagyban hozzájárul, ha a lefekvést megelőző néhány órában félretesszük az okostelefonunkat, és netezés helyett például olvasással töltjük az időt. Testmozgás címén sem szükséges rögtön maratont futnunk, vagy megmásznunk a Mount Everestet, egy üdítő sétát vagy futást – edzettségi szinttől és életkortól függetlenül – bárki megtehet. Csupán az a fontos, hogy ügyeljünk a rendszerességre, és legalább heti két-három alkalommal szánjunk időt a választott sporttevékenységre.

3.      Támogassuk immunrendszerünket!*

Az egészséges életmód kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni a kiegyensúlyozott étrend fontosságát. „A sok friss, szezonális zöldséget és gyümölcsöt, jó minőségű fehérjét és teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó, változatos táplálkozás elengedhetetlen a szellemi és a fizikai teljesítőképesség és jóllét megőrzéséhez, valamint az immunrendszer karbantartásához – hangsúlyozza Schmidt Judit dietetikus. – A jól működő immunrendszer könnyebben megbirkózik a külvilágból érkező „támadásokkal”, így a vírusokkal és baktériumokkal. Szervezetünk védekezőképességét pedig bizonyítottan növelhetjük a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és probiotikumok felvételével.” Legyen szó reggeliről vagy uzsonnáról, remek választás egy palack Actimel, amely nem csak D-vitaminban gazdag, de B6-vitamin-forrás is, valamint élő joghurtkultúrát tartalmaz.

4.      Legyünk hálásak a hétköznapi dolgokért!

Számos pszichológiai kutatás alátámasztja, hogy a kontrollvesztés érzésének leküzdésében rengeteget segít a hála. A hála érzése dopamint szabadít fel a szervezetben, amely jótékony hatással van az alvásra és segít leküzdeni a stresszt. Készítsünk az éjjeliszekrényünkre egy füzetet, valamint egy tollat, és esténként írjunk le két-három olyan dolgot, ami aznap örömet okozott, amiért hálásak vagyunk. Lehet ez egy finom étel, egy önfeledt nevetés, egy jó könyv vagy egy vigasztaló barát. A lényeg, hogy észrevegyük azokat a boldogságforrásokat az életünkben, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

A változás számtalan eszköze ott van a kezünkben. Kezdjük el már ma egy frissítő sétával, kocogással, a hála érzésének gyakorlásával vagy akár egy palack Actimellel! Az apró változások olyan erőket szabadíthatnak fel bennünk, amik aztán segíthetnek véghezvinni a nagy tetteket.

Együtt erősebbek vagyunk!

*Minden palack Actimel D-vitaminban gazdag és B6-vitamin-forrás, mely vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. Egy palack Actimel a kiegyensúlyozott, változatos étrend és egészséges életmód részeként fogyasztandó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top