nlc.hu
Egészség

5 dolog, amit csak egy menstruáló nő érthet meg

5 dolog, amit csak egy menstruáló nő érthet meg

Az egyik pillanatban szétfeszít az ideg, a másikban pedig inkább elsírnád magad? Vannak dolgok, amiket csak egy menstruáló nő érthet meg.
Menstruáció

Mindenen elsírod magad

A menstruáció napjaiban sokan érzékenyebbek vagyunk, ami a legkülönbözőbb módokon nyilvánulhat meg. Hiába láttad a kedvenc filmedet már vagy milliószor, ha a menzeszed alatt nézed meg, könny szökik a szemedbe? Sőt, már elég egy kisállatos videó is, és máris elérzékenyülsz? Nem vagy egyedül, ilyenkor sokunknál napi rutin a pityergés!

Nem akarsz kimozdulni a paplan alól

Sokan érezzük úgy a menstruáció alatt, hogy ki sem mozdulnánk a lakásból – de még csak az ágyból sem! Szerencsére most, hogy a legtöbben home office-ban dolgozunk, könnyebben meg lehet ezt valósítani. Maradj ágyban, és dolgozz a paplan alól!

Feszült vagy

Valójában nem történt semmi bosszantó, mégis reggel óta úgy érzed, szétvesz az ideg? A menzesz alatt sokan érzünk egyfajta konstans feszültséget magunkban, aminek a kirobbanásához már akár az is elég, hogy leejtünk valamit, esetleg valaki nem azt mondja, amit éppen hallani szeretnénk. A legjobb, ha nem fojtod el a felgyülemlett feszültséget, de persze, nem mindegy, hol és hogyan engeded ki. Keress egy nyugis helyet, és tombold ki magad!

Falásrohamaid vannak

Ennél valami édeset, krémeset, de azonnal? A menzesz előtti napokban sokan küzdünk farkaséhséggel, persze, nem akármire vágyunk! A lehető legcukrosabb, leghabosabb süteményre, desszertre, vagy nemes egyszerűséggel egy gigantikus tábla csokira áhítozunk. Ne fogd vissza magad, egy hónapban egyszer igazán kijár, hogy megadd magadnak azt, amire a tested és a lelked vágyik!

Hullámzik a hangulatod

Egyszer fent, egyszer lent, de a legtöbbször magad sem tudod, hogy éppen mi következik a szélsőséges érzelmek skáláján? Természetes, ha úgy érzed, hogy a menstruáció alatt ki vagy szolgáltatva az érzéseidnek, és magad sem tudod, mire számíts. Ilyenkor a legjobb, ha előre tudatosítod a környezetedben – és magadban is –, hogy ugyanazok a dolgok egészen más reakciókat képesek kiváltani belőled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top