nlc.hu
Gasztro

Botrány keleten a cumisüvegben árult kávé miatt

Ebben a kávézóban cumisüvegbe töltik az elviteles kávét

Csak a vendégeknek tetszett a cumisüveges kávé ötlete, ami miatt csaknem kitört egy újabb arab tavasz.

Egy több közép-keleti országban, például Kuvaitban vagy Bahreinben működő, népszerű kávézólánc, az Einstein Café elviteles papírpoharait cumisüvegekre cserélte. A kávézó úgy gondolta, frappáns ötlet műanyag cumisüvegekkel kiváltani a poharat, az ötlet pedig érdekes módon tetszett a hely egyébként felnőtt közönségének.

Cumisüvegben adják a kávét

DUBAI, United Arab Emirates (Fotó: Facebook – New News Page on Twitter)

„Mindenki kávét akart vásárolni, egész nap jöttek a telefonok. Annyi hónap után, a világjárvány minden nehézsége mellett az emberek végre fotóztak, szórakoztak, és gyermekkorukra emlékeztek – mondta Younes Molla, az Einstein franchise CEO-ja, aki szerint hatalmas sorokban álltak az emberek a cumisüveges kávéért. Néhányan a beszerzett cucliba kérték a megszokott feketét más kávézókban is…

Persze az infantizáló megoldás nem aratott osztatlan sikert, főleg az iszlám hívők körében, akik szégyenteljesnek és becstelennek tartják az ötletet. A dubaji hatóságok például razziát folytatnak azokban a kávézókban, amelyekről ismert, hogy cumisüvegekben árulnak kávét. Kuvait úgy döntött, bezárja az Einstein Cafét, Bahreinben és Ománban a kávézók tulajdonosait pedig figyelmeztették, hogy a cumisüvegben lévő italok árusítása sérti a szokásokat és hagyományokat.

(via)

Egy kis kávét?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top