nlc.hu
Egészség

Bridgertont nézett a páciens az éber agyműtét alatt

Agytumor miatt műtötték, a Bridgertont nézte a beavatkozás alatt

Charlotte Hughes könnyed szórakozásra vágyott, és szerencsére nem is szégyenlős, így esett a választása pont erre a sorozatra. És ami a legjobb hír, az operáció is sikeres volt.

Charlotte Hughes-t egy, az agyában lévő tumor miatt kellett megműteni, az ötórás beavatkozás során végig magánál volt, ami nem annyira szokatlan ilyen beavatkozásoknál, hiszen az idegsebészek így könnyebben észre tudják venni, ha esetleg valami baj van. Mielőtt megoperálták volna, kiválaszthatta, hogy mit szeretne nézni a műtét alatt, és a 43 éves yorkshire-i nőnek a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatára, A Bridgerton családra (eredeti cím: Bridgerton) esett a választása, írja a Metro.

Volt, akit meglepett, hogy pont ezt választotta, hiszen a sorozatban jó pár intim jelenet van. „A testvérem, Cadi megkérdezte, mi lesz, ha a sebész meglátja, hogy mit nézek. Erre azt válaszoltam, ha ő is velem együtt nézi, akkor bizony már nagy baj van.” A kórházban a nővérek viszont sokkal lazábban kezelték a helyzetet. „Amikor elmondtam nekik, hogy A Bridgerton család megy majd műtét közben, nevetni kezdtek, nem hitték el, hogy pont ezt választottam.”

A műtét közben Charlotte két epizódot nézett meg, és akkor sem jött zavarba, amikor meztelen testrészek villantak fel a  tableten. „Nem jövök könnyen zavarba. Volt bennem egy kis altató, így egy kicsit úgy éreztem magam, mintha pityókás lennék. Sokat nevetgéltem az operáció alatt, mert annyira biztonságban éreztem magam az orvosi csapat kezében. Egy idő után kicsit elkezdett fájni a fejem, de kaptam egy kis sóoldatot. Kicsit hideg volt, de azonnal elmulasztotta a fejfájásom” – mesélt a beavatkozásról.

A műtét sikeres volt, a sebészeknek sikerült teljesen eltávolítania a tumort. „Annyira hihetetlen érzés volt. Nagyon boldog voltam, de közben nagyon fájt a műtét helye. El is sírtam magam, és Raj (ő volt az idegsebész, aki kioperálta a daganatot – a szerz.) nem értette, hogy miért könnyezek. Elmondtam neki, hogy azért, mert nem tudom neki eléggé megköszönni azt, hogy megmentette az életemet.”

Charlotte Hughes még lábadozik, de alig várja, hogy a világjárvány lecsengjen, és barátnőjével, Kim MacDonalddel elutazhassanak Mexikóba. A kórházi személyzetnek pedig úgy szeretné meghálálni azt, amit tett, hogy nyíltan beszél majd betegségéről. „Ha csak egy olyan embernek tudok segíteni, akinek hasonló dolgokon kell keresztülmennie, mint nekem, már megéri” – tette hozzá.

Bridgerton

Fotó: Netflix

Még több cikk a Bridgerton családról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top