nlc.hu
Egészség

Diót pucolna egy szegedi néni

Nagyon szenved a tétlenségtől egy nyugdíjas asszony, családja a netezők segítségét kéri

Legszívesebben diót törne és pucolna az idős néni.

A közösségi médiához fordult egy szegedi nyugdíjas asszony családja, mivel a nagymama nagyon szenved a tétlenségtől. A netezők segítségét kérik, hogy lássák el dióval az idős nénit, aki örömmel és ingyen törne és pucolna.

A 84 éves Mamikánk nagyon szenved a tétlenségtől. Legkedveltebb foglalatossága a dió törés, tisztítás. Ha lenne még valakinek tisztítani való diója, ingyen és nagyon szépen megtörné. Nem kérünk “részesedést” sem, van már diónk bőven. Szívesen érte megyek és visszaviszem. Nagy segítség lenne, de nekünk, a családnak is” – posztolták a “Szegeden láttam” Facebook-csoportban.

diótörés

Forrás: Facebook

Mint írják, “kezdődő Alzheimer betegsége van és zöldhályog miatt egyik szemére nem lát már 15 éve, de még aktívan mozog, csak a rövidtávú memóriája ment tönkre egyelőre. (…) Őt amíg él, és a tudata, a személyisége megmarad, a “munkálkodás” – ahogyan nevezi – teszi boldoggá. De már behatároltak a lehetőségei, és ez a monoton tevékenység tökéletesen kielégíti és örömforrás neki.”

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Nagyszülők a járványhelyzetben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top