nlc.hu
Egészség

Testbe szúrt kés eltávolítása

Látványos videón mutatta meg a mentős, miért nem szabad azonnal kihúzni a testbe szúrt kést

Csak nagyobb bajt okozunk, ha a testbe fúródott kést vagy nyílvesszőt azonnal kihúzzuk.
Látványos videón mutatta meg a mentős, miért nem szabad kihúzni a testbe szúrt kést

A filmekben megszokott jelenet, hogy amikor a főhőst vagy a rossz fiút megszúrják egy késsel, vagy eltalálják egy nyíllal, egyszerűen kihúzzák a testükből a sérülést okozó dolgot, aztán folytatják a harcot, mintha mi sem történt volna.

Na ez az, amit a való életben semmiképp sem szabad csinálni. Logikusnak tűnhet minél hamarabb megszabadulni a sérülést okozó tárgytól, de így csak még nagyobb bajt okozhatunk.

Egy mentős egy látványos videóban mutatta meg a TikTokon, miért nem jó ötlet a testbe fúródott kést, nyílvesszőt vagy más hasonló tárgyat azonnal kihúzni:

@stolenambulance

Lessons from the ambulance. Let me know if you’d like more ☺️ ##mediclife ##fyp ##ambulance ##med

♬ herb albert jams - Peaches!

A videóban az látszik, hogy egy vízzel teli zacskóba három hegyes fa pálcikát szúr. Hiába döfi át a zacskót, a víz – ami ez esetben a vért jelképezi – csak alig-alig szivárog. Aztán amikor kihúzza a pálcikákat, ömleni kezd a vér, vagyis a víz.

Természetesen a súlyos sérülését okozó tárgyakat nem szabad a testben hagyni, de kórházi körülmények között kell eltávolítani őket, ahol megfelelő eszközök, szakemberek állnak rendelkezésre, és vérpótlásra is van lehetőség.

(Unilad)

(Kiemelt kép: TikTok/stolenambulance)

Késelés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top