nlc.hu
Egészség

Még nyomoznak Müller Cecília fenyegetője után

Müller Cecília továbbra is rendőri védelemre szorul

Az országos tisztifőorvost hónapokkal ezelőtt megfenyegették, ezért vigyáznak rá.

Hónapokkal ezelőtt testőröket kapott Müller Cecília, miután megfenyegették, és a Blikk információi szerint az országos tisztifőorvost most is éjjel-nappal őrzik a rendőrök, vidéki háza előtt nagyjából félóránként elhajtanak, ha pedig gyanús, ismeretlen autó jelenik meg a környéken, megkérdezik a sofőrtől, mi az utazása célja.

Végh József klinikai szakpszichológus szerint a fenyegetők nem feltétlenül váltják be az ígéreteiket. „De mindig akadnak elmebetegek, akik eggyé akarnak válni azzal az ismeretlennel, akiről írnak, aki ismertté vált. Az ilyen ember igazságkereső, és elégtételt akar venni a vélt vagy valós sérelmén, az agresszivitását pedig abban éli ki, ha másban félelmet kelt. A fenyegető általában erősen szorongó, ideges, feszült személy, aki nem tudja kezelni a dühét és a stresszt, amit az az életmódváltás is kiválthat, ami mostanában mindenkit jellemez” – nyilatkozta a szakértő a Blikknek.

Müller Cecília ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást. Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke szerint idő- és erőforrás igényes munka utánajárni annak, ki  és hogyan küldte a fenyegetést. „A hatóságok ilyenkor megvizsgálják, köthető-e valamilyen konkrét műszaki megoldással rendelkező eszközhöz a forrás, illetve kikérik a szolgáltatótól a rendelkezésére álló információkat. Ez egy e-mail-fiók esetében is sok mindent elárulhat, de a közösségi oldalak nagyon sok információt gyűjtenek maguktól is a felhasználóról, például honnan jelentkezett be, mikor mit csinál, milyen szokásai vannak és hol tartózkodott.” Hozzátette, jellemzően szokott akadni olyan apró hiba, ami a tettesek lebukásához vezet.

Müller Cecília

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top