nlc.hu
Egészség

Pedagógusok regisztrációja az oltásra

Orbán: Ma éjfélig kell regisztrálniuk a pedagógusoknak az oltásra

Ahhoz, hogy megkapják az oltást, és kinyithassanak az iskolák, óvodák, Orbán Viktor arra kéri a pedagógusokat, még ma éjfélig regisztráljanak.

Orbán Viktor legújabb facebookos videó-bejelentkezésében a pedagógusok oltásáról beszélt.

Orbán: Ma éjfélig kell regisztrálniuk a pedagógusoknak az oltásra!

Orbán: Ma éjfélig kell regisztrálniuk a pedagógusoknak az oltásra! (Fotó: Facebook Orbán Viktor)

„A pedagógusokat sikerül előre venni az oltási sorrendben, ehhez az kell, hogy hétfő éjfélig regisztrálniuk kell” – mondta. Arra kéri, regisztráljanak, hogy mielőtt kinyithassák az iskolákat, óvodákat.

Orbán Viktor elmondta azt is, jól halad az oltás, „a mai napon jó eséllyel elérhetjük a kétmilliós oltásszámot” – fogalmazott.

A köznevelésben dolgozó 180 ezer pedagógus 55 százaléka regisztrált az oltásra, közülük 20 ezer pedagógus pedig már korábban megkapta a vakcinát – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön.

Két ütemben, a kórházi oltópontokon fogják beoltani a pedagógusokat. Az oltás időpontjáról és helyszínéről SMS-ben kapnak majd értesítést. A ma regisztráltak már csak a második ütemben kaphatnak oltást: ebben a körben oltják az egyéb óvodai, iskolai dolgozókat, akik kérik a vakcinát. Erre az ütemre a tervek szerint a húsvét utáni napokban kerülhet sor.

Pedagógusok a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top