nlc.hu
Egészség

Zacher Gábor a koronavírus-járványról

Zacher Gábor: Az emberek még mindig nem érzik át, hogy mekkora a baj

A toxikológus szerint sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, mi lehet a koronavírus okozta megbetegedés következménye, és ezért felelőtlenül viselkednek.

Beköszöntött a jó idő, a hétvégén sokan mentek ki a szabadba, és a híradások szerint nem mindenki viselkedett úgy, mintha pandémia lenne, a toxikológus szerint pedig meglesz a böjtje annak, ha az emberek figyelmen kívül hagyják a járványügyi intézkedéseket.

„Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet” – nyilatkozta Zacher Gábor az Indexnek. „A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni” – tette hozzá.

A hatvani kórház főorvosa szerint azokra is gondolni kellene, akik nem a koronavírus miatt szorulnának orvosi ellátásra. „Aki infarktust kap, aki daganatos megbetegedéssel küzd? Akinek balesete volt, és lélegeztetőgépre szorul, vagy ugyanúgy intenzív ellátásra? Na, erre jön még ez a szörnyűség, és az emberek ilyen felelőtlenül viselkednek.”

 

Zacher Gábor

Zacher Gábor toxikológus, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top